Kod mene je tehnologija usviravanja zvučnika slijedeća: Kad napravim zv. kutije ili po novom ob. panele sastavim otprilike skretnicu i puštam osobno usnimljene glazbene instrumente ( gitara,bubnjeve, činele sve, glasove ženske i muške, klavir i ostalo ), te ih preslušavam i mijenjam po potrebi sve elemente u skretnici dok ne dobijem identičan zvuk gore napomenutog, poslije toga pustim cd koji sam namjerno snimio kreštavo i tu još korigiram skretnicu da izvučem maksimalno ne kreštav zvuk. Poslije toga na te zvučnike puštam normalne audiofilske snimke. I što kaže Val nakon jednog vremena slušanja aktivnog i pasivnog zvučnik odjednom proradi punim sjajem tako da me jednostavno iznenadi jer čujem sve osim zvučnika i tada znam da je usviran. Za usviravanje koristim iste komponente bez mijenjanja, a pojačalo je 2* 250w na nekih 8 sati. Tu još napominjem da puštam test signale za demagnetizaciju sustava i zvučnika. Gore opisana tehnologija izgleda čudna no od 30-ak napravljenih kutija raznih principa nikad nisam pogriješio u konačnom zvuku jer sam dobio što sam tražio. Slažem se sa vama ostalima da je vrijeme i da su komponente sa kabelima najbitniji u svemu tome jer bez sinergije komponenti u proteklom vremenu nema rezultata. Hvala svima .......