Str: 1 [2]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Usviravanje zvucnika  (Posjeta: 1449 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
kravoljub
Član kluba
Hi-Fi Legend

« Odgovor #15 : Kolovoz 10, 2009, 23:08:13 pm »

Oboje.

Od kad postoji ovaj forum nema niti vas na starom audiofil forumu tako da ste sami sebi oduzeli pažnju na malo globalnijem planu.

Zapravo več dugo sam ovdje član ali eto natezanje po Audiofil forumu oduzelo mi previše vremena.

Več mogoh nešto ozbiljnije napraviti da nisam toliko tamo visio Ceri se.

wellcome in the Slavonien and Baranien world  Wink    ( chvarci, coolen etc. )

I pivski stomak-al nam je loše  Ceri se Wink
« Zadnja izmjena: Kolovoz 11, 2009, 08:41:45 am Dr@zen » Evidentirano

Fase Aria,Densen DM 10,Kimber TC8,Rega Apollo.Rega Couple.
denon
Global Moderator
Hi-Fi Expert

Član kluba

« Odgovor #16 : Kolovoz 19, 2009, 23:14:20 pm »

Kod mene je tehnologija usviravanja zvučnika slijedeća: Kad napravim zv. kutije ili po novom ob. panele sastavim otprilike skretnicu i puštam osobno usnimljene glazbene instrumente ( gitara,bubnjeve, činele sve, glasove ženske i muške, klavir i ostalo ), te ih preslušavam i mijenjam po potrebi sve elemente u skretnici dok ne dobijem identičan zvuk gore napomenutog, poslije toga pustim cd koji sam namjerno snimio kreštavo i tu još korigiram skretnicu da izvučem maksimalno ne kreštav zvuk. Poslije toga na te zvučnike puštam normalne audiofilske snimke. I što kaže Val nakon jednog vremena slušanja aktivnog i pasivnog zvučnik odjednom proradi punim sjajem tako da me jednostavno iznenadi jer čujem sve osim zvučnika i tada znam da je usviran. Za usviravanje koristim iste komponente bez mijenjanja, a pojačalo je 2* 250w na nekih 8 sati. Tu još napominjem da puštam test signale za demagnetizaciju sustava i zvučnika. Gore opisana tehnologija izgleda čudna no od 30-ak napravljenih kutija raznih principa nikad nisam pogriješio u konačnom zvuku jer sam dobio što sam tražio. Slažem se sa vama ostalima da je vrijeme i da su komponente sa kabelima najbitniji u svemu tome jer bez sinergije komponenti u proteklom vremenu nema rezultata. Hvala svima ....... Wink
Evidentirano
gamgee
Član kluba
Hi-Fi Legend

« Odgovor #17 : Kolovoz 21, 2009, 10:14:04 am »

Evo, da ne otvaram novu temu, ja bih ubacio pitanje glede novih visokotonaca i usviravanja SAMO njih, bez ostalih drivera. Moja ideja je da ih spojim na jedno slabije pojačalo (naravno sa skretnicom da ih zaštitim) i pustim mono signal sa tunera, a jedan visokotonac spojim u protufazi te ih okrenem jedan prema drugom kako bi bili što manje čujni, da ne poludim od kontinuiranog radio programa. Visokotonci su svileni.
Šta kažete?
Evidentirano

Um je kao padobran - bolje radi kad je otvoren.
denon
Global Moderator
Hi-Fi Expert

Član kluba

« Odgovor #18 : Kolovoz 30, 2009, 13:45:53 pm »

Pa ne moraš spojiti zv. u protufazu samo ih okreni na dolje i metni na neku upijajuću podlogu neka tako rade. Na zvučnik nalemi bipolarni kondoš od 3,3 mikro farada i tako priključi na amp da radi. Amp pojačaj na 8 sati. Bilo bi dobro da na visoke puštaš ružičasti šum sa cd-a u stalnom ponavljanju ( neki test cd ). Wink
Evidentirano
gamgee
Član kluba
Hi-Fi Legend

« Odgovor #19 : Kolovoz 31, 2009, 08:42:48 am »

Hvala...
Evidentirano

Um je kao padobran - bolje radi kad je otvoren.
 Str: 1 [2]   Gore
  Ispis  

Skoči na: